Wat is een brommobiel

maandag 2 augustus 2021
  • Brommobiel
wat-is-een-brommobiel-chatenet-limburg-nederland.jpg

Je hebt ze vaker zien rijden, een brommobiel. Tegenwoordig hip en handig! Een brommobiel heeft een maximum snelheid van 45 kilometer per uur en is een moterrijtuig. Er zijn zowel dieselmotor versies alsook electrische brommobielen te verkrijgen.

Een brommobiel is eigenlijk niets nieuws en bestaat al heel lang. Vroeger werden deze al vollop gebruikt als transportmiddel. Voor het besturen van een brommobiel is een AM rijbewijs nodig of categorie A (motorfiets) of B (personenauto). 

Voor een brommobiel gelden grotendeels dezelfde regels als voor een auto. Ze mogen op de gewone weg rijden, uitgezonderd de provinciale- en snelwegen. Buiten de bebouwde kom heeft de brommobiel een maximumsnelheid van 45 kilometer per uur, en binnen de bebouwde de maximumsnelheid.

Bij de uitgifte van kentekens wordt de brommobiel als bromfiets beschouwd. Dit is te zien aan de kentekenplaat: een miniplaatje zoals ook op een bromfiets zit. Aan de voorkant heeft een brommobiel geen nummerplaat.

Een brommobiel wordt echter gefabriceerd met ruimte voor een grote nummerplaat, zoals een auto heeft. De overgebleven ruimte wordt soms benut voor een vrijwillige aanduiding "45 KM", of een leuke naam. 

Toepassingen brommobiel

Een brommobiel kan voor vele toepassingen worden gebruikt. Naast de voordelen van droog, comfortabel rijden en eenvoudige bediening, betaal je geen wegenbelasting. Om toch mobiel te blijven en je dagelijkse boodschappen te doen is een brommobiel een goede toepassing . Een gezellig uitje, samen of alleen reizen.

wat-is-een-brommobiel-chatenet-limburg-nederland-Chatenet-40-junior.jpg

Brommobiel kopen of leasen

Er zijn veel mogelijkheden in de aanschaf van een brommobiel. Je kunt er een kopen, nieuw of tweedehands. Of leasen met bijvoorbeeld een private-lease. Een nieuw model is duurder maar daarbij heeft deze wel de laatste nieuwe ontwikkelingen en technologie. Bij Chatenet Nederland helpen we graag met deskundig en persoonlijk advies bij de mogelijkheden en aanschaf van een brommobiel.

Er zijn veel verschillende soorten brommobielen te koop. Een bezoek aan onze showroom is aan te bevelen zodat zelf gezien en ervaren kan worden wat een brommobiel kan toevoegen. 

Ontdek alle modellen